Ínyenc

LE CAFÉ – A KÁVÉ HÓNAPJA

A kávé szerelmesei közül is csak kevesen tudják, hogy a kávét a kezdet kezdetén még nem főzték itallá, helyette a szárított kávébabot fogyasztották. Hosszú időnek kellett eltelnie, amíg Európába és a kávéházakba került, ez a pillanat azonban örökre kijelölte a későbbi társasági élet színterét. Szeptemberi desszertünket a víz után leggyakrabban fogyasztott ital, a kávé ihlette!

Mindenkor, mindenhol

A kávézás ma – legyen akár magányos rituálé vagy közösségépítő program – észrevétlenül bekúszott mindennapi szokásink közé, mi pedig menthetetlenül beleszerettünk. Presso, cappuccino és még hosszan sorolhatnám… a lényeg a semmihez sem fogható kávé ízélmény.

Ma már nem meglepő tény, hogy a kávé a víz után a világon a második leggyakrabban fogyasztott ital, így kiérdemelte a maga ünnepét: szeptember 29. a kávé világnapja.

Le Café – a Nour kávé ihlette desszertje

Szeptemberi limited edition desszertünkben a lágy, kávéval átitatott mandulás piskótán selymes kávé és csokoládé ganache találkozik több rétegben, melyek harmónikus táncát egy roppanós kávés morzsa keresztezi. Ezt a csodálatos ízkavalkádot egy krémes tejszín mousse öleli körbe.

Vélemény, hozzászólás?